lauantai 14. toukokuuta 2016

Danalla esteitä ja Melaniella Sänkkärillä

Moikka! Tänään olin ratsastamassa Danalla ja Melaniella. Aamulla menin Danan omistajan kanssa tallille, tehtiin siiä rauhassa aamutalli ennenkuin haettiin Dana sitten tarhasta.

Eli rakennettiin siis rata sinne, sarja kahdesta pystystä joissa 14m väliä sekä toiselle sivulle pieni okseri. Danahan ei ole siis ennen paljoa hypnnyt ennen, joten hevosella ei siitä hommasta ole vielä kokemusta.

Eli aloitin sillä että kiertelin kaikki puomit sekä esteet ensin jalkaisin että Dana tottuu niihin. Sitten selästä käsin. Ensimmäiseksi aloitin taivuttelemalla ja väistättelemällä käynnissä. Dana oli aika sählöllä päällä joten se vaati aikaa rauhoittua.
Alkupätkän raveista vähän ravurin ravia.
Ravissa Dana vähän "säikkyi" asioita mutta rauhoittui pian siitäkin. Teimme ravissa paljon taivutusharjoituksia, sillä ne ovat Danalle hankalia. Lisäksi huomasin itse että jään aika paljon ulko-ohjasta kiinni, sillä Dana ei suostu kääntymään jos ulko-ohjassa on liian kovaa kiinni. Ravi meni aikalailla myös Danan rauhoittelemiseen.

Laukan nostoissa ei oikein loistanut. En saanut Danaa ensin laukkaamaan, mutta sitten kun Danan omistja antoi vinkkejä, sain sieltä nousemaan ihan hienoa kolmitahtistakin laukkaa, vaikka lämminverinen Dana onkin. Danalle on tärkeää puhua kun ratsastaa. Siksi "Laukka" sanan sanominenkin auttoi laukannostoissa.
Ekoista laukoista tänään.
Laukkoja kun oltiin nostettu molempiin suuntiin, tultiin muutamat ravipuomit, jotka ovat Danalle jo tuttuja! Ensin Dana hiukan epäröi, mutta tajuttuaan mitä täytyy tehdä teki se aivan loistavat suoritukset! Se nosteli jalkojaan hienosti eikä kolistellut jalkojaan puomeihin kertaakaan!

Dana ravipuomeilla
Ravipuomien jälkeen Danan omistaja laittoi ristikon ja about 40cm pystyn sillä 14m välillä. Siihen Dana ensin vähän epäröi, mutta lähestyimme estettä ravissa niin Dana sai varmuutta hommaan ja hyppäsi upeasti!

Dana hyppäsi ensimmäisen osan, eli ristikon sarjasta
Toinen osa sarjasta, eli se pysty tuli bähän huonoon paikkaan, sillä Danalla horjui bähän tasapaino ensimmäisen ristikon jälkeen. Neiti kyllä hyppäsi kuskista riippumatta silti tosi upeasti!

 
Toinen osa sarjasta
Sitten hyppelimme sarjaa molempiin suuntiin. Toiseen suuntaan Dana epäröi paljon enemmän. Toisen puolen laukka oli muistaakseni myös hiukan hankalampaa Danalle. Dana kuitenkin hyppäsi kaikki ihan mallikkaasti, vaikka hiukan epäröikin mutta yli menimme silti.

Tultiin ristikolle hiukan vinolla tiellä
Tänään Dana myös hyppäsi elämänsä ensimmäisen okserin! Danalla oli kyllä mahtavat loikat! Tästä hevosesta voi tulla hyvä hyppääjä kun se saa hiukan tasapainoa laukkaan ja varmuutta hyppäämiseen sekä itseluottamusta.

Danan elämän ensimmäinen hyppy okserille!
Jotenkin mä olen aina rakastanut näitä lämminverisiä. Jos jonkun oman hevosen joskus saan, haluan ehdottomasti lämppärin! Ne yrittävät aina kaikkensa ja antavat paljon jos niiltä osaa pyytää! Niistä saa myös mahtavia projekteja!

Muutamaman kerran Danan epäröidessä tuli puomit alas, mutta hyvin harvoin. Dana, niinkuin lämminveriset ylipäänsä ovat todella varmajalkaisia ja usein myös vahvan takaosan puolesta hyviä hyppääjiä!
Dana vähän rauhallisemmin okserille
Yhden kerran Dana kielsi, mutta silloinkin en päästänyt Danaa esteen ohi, vaan pakitin, otin vauhtia ja hyppäsin sen niistä vauhdeista. Jos hevosen päästää ohi, se oppii että tilanteesta pääsee sillä pois.

 
Dana kielsi yhden ainoan kerran
Lopuksi tultiin tehtävänä niin, että ensin hypättiin okseri, jonka jälkeen jatkettiin laukalla ja hypättiin sarja. Senkin Dana hoiti aivan upeasti! Mahtava hevonen!

Vähän Pose kuvaa kehiin!
Melaniella en mennyt kauaa, ehkä noin 30min sänkipelolla sillä satoi aika rajusti. Tehtiin paljon siirtymisiä ja työstin pyöreyttä aika paljon isolla ympyrällä. Lopuksi otettiin nopeampi laukkapätkä!

Melanie pellolla
Alempana kuva vielä nopeammasta laukkapätkästä!

Laukkaa, laukkaa, laukkaa, lupaavaa laukkaa...Kiito
Laukkaympyrällä työstämistä
Kiitoksia taas käyttämästäsi ajasta tämän kuvarunsaan postauksen lukemiseen! Käykää toki vilkaisemassa myös valokuvaus sivustoani!
Rosa's Photography

- Rosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti