sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kisat Poloneesella ja Tunti Admiralilla


He(i)ppa! Oli kisat tossa eilen! Aivan upeasti meni! Menin Paulilla, ja pakko sanoa, että olen TODELLA tyytyväinen. 
    Tuli vähän kiire, sillä radan kävely alkoi n. 9.30 ja olin tallilla vasta 9.15. Siinä sitten nopeasti vaatteiden ja kamojen laittoa paikoileen ja valmiiksi yms. Rata oli suhteellisen helppo. Aika paljon kurveja ja käännöksiä. Menin luokan 60cm, sillä en uskonut pärjääväni Paulin kanssa isommissa luokissa. 
    Kuitenkin, pääsin verkkaamaan n. 10.00. Siellä sitten nopeita ravi-laukka siirtymisiä ja muutaman kerran hyppäsin pystyn ja okserin. Verkassa tuli hieman kiire. Muutaman kerran meinasi Pauli verkkaesteillä ajautua aivan sivuun estettä.  Pauli SYTTYI ja leimahti kunnolla radalla! Siitä tarkempi selostus:
    Tulin radalle. Odotin minua ennen ratsastaneen suoritusta edelläni. Kun vuoroni tuli, tervehdin tuomaria ja nostin laukan. 
      Ensimmäinen este oli karkki-pysty. Siihen Pauli suhtautui vähän varauksella, mutta meni kuitenkin yllätyksekseni aivan sujuvasti. Sen jälkeen meidän piti kiertää 6. este jotta pääsimme kakkos esteelle, eli vihreälle pystylle. Sen Pauli veti HURJALLA loikalla jossa en aivan ollut mukana.
    Siitä lähti kaareva linja possu-okserille. Sen Pauli ylitti ihan normaalisti sen enempiä kiihdyttämättä tai kauempaa kuin tarviisi ponnistamatta. 
      Seuraava este oli liila okseri. Pauli otti hiukan välillä isompaa ja nopeampaa laukkaa. Sen Pauli tuli komealla loikalla. 
     Sen jälkeen oli viides este, eli sininen pysty-este, jossa oli aallokko palat vieressä. Siinä Pauli hiukan epäröi, mutta hyppäsi kuitenkin, mutta hiukan töksähtäen. Pauli ajautui hiukan liian lähelle estettä.
    Sen jälkeen oli sininen normaali pysty-este. Siihen tulimme hiukan liian pienellä tiellä ja vauhti hiukan hidatui, mutta Pauli yllätti ja korjasi koko tilanteen. Vauhtia riitti senkin edestä! 
     Seuraava oli seitsemäs este, sateen- kaaren värinen okseri. Siihen Pauli otti ISON loikan, ja arvelin, että ehkä on parempi jos vain seison jaustimilla ja pysyn hypyssä mukana!
Pauli ja minä seiska esteellä.

    Sitten oli kahdeksas este, eli perusradan viimeinen este ennen uusintaa, "muuri" este puomeista tehty. Sen Pauli loikkasi upeasti, mutta hiukan liian kaukaa. 
    Seuraavaksi oli uusinta este. Kuitenkin sillä välillä Pauli kuitenkin vaihtoi laukan ja jouduin korjaamaan sen uudestaan oikeaksi laukaksi ravin kautta. Yhdeksäs este oli taas se karkki-pysty. Se mentiin myös hurjan pitkällä loikalla. 
    Sen jälkeen tuli kitara-pysty. Siihen tuli hieman vino tie, mutta Pauli hoiti homman kotiin kauniilla loikalla. 
    Kun lähdin mutkassa kymmenennelle esteelle, puu-pystylle, niin lähdin Paulin kanssa hieman eri suuntaan, mutta selvisin kuitenkin kaarteesta ihan hyvin. Sille esteelle tuli hieman "vaivalloinen loikka".
     Sen jälkeen oli uudestaan se aallokko-pysty. Siinä minun olisi hiukan enemmän pitänyt koota Paulia ja ottaa kiinni mutta oma moka, ei voi mitään ja olen silti tyytyväinen. Pauli siis pudotti puomin, sillä oli hiukan epävarma ja nosti takajalat eri aikoihin maasta. Sen pudotuksen jäljeen Pauli läksi kauheeta kyytiä ja heitti pari pientä pukkiakin! Se meni ihan kunnolla ja toden teolla! Pauli oli niin hieno hevonen!

    Koko kisassa olin kahdestoista ja ratsastajia oli muistaakseni 25. Ei huono siis!
      Minulla oli vielä 13.00-14.00 yksi ratsastus tunti. Meni hoitohevosellani Aatulla. Kaikki kertoivat, että Aatu olisi muuttunut ihan kamalaksi, mutta sehän oli aivan ihana! 
   Teimme paljon töitä, jotta saisimme hevosia peräänantoon. Paljon voltteja ja pääty-ympyröitä ja puolipidätteitä. Teimme myös raviympyröitä lyhyillä sivuilla ja harjoittelimme laukasta pehmeästi raviin siirtymistä ensin hidastamalla laukkaa ja sitten siirtymällä raviin, niin raviaskeleet ei olisi niin isot laukan jälkeen. 
   Aatu taipui hiukan kankeasti, mutta liikkui ihan mukavasti. Muutaman kerran sai raipalla patistaa ja pukkejs sain vastapalvelukseksi mutta aivan ihana! 
    Se askelsi aivan mukavasti, ja välillä se taipui hiukan muotoonkin, mutta harmikseni vain hetkellisesti. Aatu liikkui ihan hyvin, mutta laukassa piti patistaa hiukan ettei lopettanut laukkaa kesken.
    Ensi sunnuntaina olisi estetunti! Sitä odotellessa! Ennen sitä kuitenkin on estevalmennus, josta oletettavasti postausta ja ehkä jopa videotakin? Ken tietää!
      Tälläistä tänään, ja nähdään viimeistään Torstain puolella! He(i)pparallaa!

Ps. Video kisoista löytyyalapuolelta! ;)

Rosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti