sunnuntai 2. elokuuta 2015

Maailman ihanimmilla hevosilla rasastamassa

Moikka! Olin tossa eilen (launantaina) ratsastamassa äitini kaverin anhempien hevosta. Se paikka oli Tuuloksessa Hämeelinnassa. Siellä oli aivan ihanat näkymät. Se mökki oli 1800-luvulla rakennettu ja siellä oli aivan upeita ja vanhoja tavaroita sekä aitta plus sauna. Niin upeasti oli aittaakin keksitty hyödyntää, että siitä oli tehy satulahuone!
    Asiaan. Heillä oli aivan ihana, ratsuponi Melanie. Sillä oli aian ihana ratsastaa! Se oli vain vetopaniikkinen hevonen, joten sitä ei voinut sitoa kiinni. Mutta sillä oli ihana selkä! Päätin alussa jo,että menen ilman satulaa. Sillä hevosella oli taivaalliset askellajit istua! Sen selässä oli uin tynnyrissä, sillä se oli niin lihava, mutta se oli ihana ratsastaa. kuunteli ohjeita ja pohkeita. Sillä oli myös ihana laukka! Yhdessä vaiheessa se hieman säikähti, ja oli hermoraunio 5 minuuttia. Siitäkin se sitten rauhoittui. Mitään sen suurempaa en voinut tehdä, sillä Melaniekin on jo vanha neiti. Otin kuitenkin veljen poikani Jasperin myös kyytiin. Se oli aivan haltioissaan! Kokeiltiin jopa raviakin! Ei olisi millään halunnut tulla alas sieltä!
   Paikan omistaja ihastui heosenkäsittely ja ratsastustaitoihini niin, että halusi minun kokrilrvan toistakin ponia, Norttia. Nortti on lämminverinen, hyvin pienikokoinen ruuna. Sillä menin kuitenkin satulalla. Minulle kerrottiin, että se heittelee päätään ja ei ravaa kunnolla. noh, kun pääsin selkään, niin se päänheittely ei alkanut vielä. Käynnissä menimme pitkin  ohjiln uralla. Kun otin ohjat käteen, niin se alkoi heittelemään päätä. Se vasusti kuolainta, eikä ihme. Sillä oli norsujarrut suussa! Hirveän terävä ja satuttava kuolain suussa. Vähemmästäkin vastustaisi!
    Noh, löysäsin tuntumaani niin, että hädin tuskin tunsin ponin suuta. Lähdimme sitten ravaamaan. Siinä leukani loksahti auki. Ensin se meni rumaa ravurin ravia, mutta pian se vaihtoi uskomattoman sulavaan kauniiseen ja isoon raviin. Se oli niin kaunista ja isoa ja upeantuntuista, että en olisi halunnut lopettaa koskaan. Menimme samalla puomeja, jotta se oppisi säilyttämään sen ravin niitten päälläkin. Kokeilin myös laukkaa ja pieniä esteitä. Sillä hvosella on maailman upein laukka, ja älyttömän hyä hyppytyyli niin nuoreksi hevoseksi! Muutamat hypyt siinä otimme, noin50cm yksittäisenä.
     Olen yllättynyt siitä, ttä joku oli sanonut, että tämä poni ei mene sinne minne haluan, sillä se poni kuunteli jokaista pienintäkin muutostani istunnassa.Se oli aivan upea poni, jokseenkin hieman kouluttamaton. SE on hiomaton timantti ja voisin mielkellänikin sen ostaa jos sse olisi myynnissä. Sen omistajalla alkaa taas koulu syksylä, (ihan aikuinen on) ja ottaa evosensa mukaan Turkuun. Sanboin sen paikan omistajalle, että jos hän tietää ettyä se tulöee myyntiin, niin minä olen valmis sen ostamaan. Se oli niin aivan ihana, että järjestäisin sille kyllä vaikka miten sen tallipaikan. Siitä saisi m¨juuri oman laisensa, se on kaunis, siro, miellyttämishaluinen, reipas, nopea, ketterä ja ennenkaikkea, ihmisrakas.
     Noh, tunnin ratsastukseni päättekksi, otin ohjat löysästi ja lähdib kävelemään sen edellä. se tuli perässä. pysähdyin, se pysähtyi. Käännyin yllättäen, se kääntyi mukana, Se seurasi minua, mikä on ksi suurimmistamerkeistä siitä, että hevonen luottaa ihmiseen. Se åponi on aivan ihana, ja minä ostaisin sen heti jos vain se myytäisiin!

Video minusta, Jasperista ja Melaniesta. Siinä näkyy kun menimme pienen pätkän raviakin! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti