lauantai 12. maaliskuuta 2016

Pieniä ja suuria hyppelyitä Melaniella

Heipparallaa jo toisen kerran tänään! Kävin siis ratsastamassa Melaniella. Oli aivan upeaa, ja nyt aion kertoa siitä teille yksityiskohtaisesti!
     Menimme siis Melanien omistajan kanssa tallille jossa Melanie asustaa. Vein kamat talliin ja lähdin kaivelemaan puomeja lumen alta, sillä aioin hypätä tänään. Kaivoin puomit ja yritin epätoivoisesti saada ne nippu siteillä pysymään toisissaan kiinni, mutta se ei aivan onnistunut. Sitten lähdin hakemaan Melanieta tarhasta. Lähdimme kohti tallia. Siellä sitten harjausta ja satula selkään sekä suitset päähän ja menoksi.
       Alussa Melskun omistaja talutteli Melanieta kun rakensin muutaman esteen kentälle. (omatekoisia kapistuksia, laudan pätkiä ja keittiöjakkaroita). Kokosin yhden pysty esteen ja toisen kavalletin kokoisen pysty esteen.
Meijän pieni posekuva
     Sitten hyppäsin selkään ja aloin verryttelemään. Menin ensin käyntiä pitkin ohjin. Sitten otin ohjat käteen ja aloin verrytellä Melanieta ensin käynnissä. Tein paljon ympyröitä, kaarevia uria yms. Kävelin myös molemmista "esteistä" ylitse, ja näytin niitä Melanielle. Tuolloin ne olivat vain noin 20cm korkuisia.
       Sitten aloin verryttelemään ravissa. Tein paljon ympyröitä ja siirtymisiä. Suuntaa vaihdettuani otin myös pienen ristikon ja sen edessä ja takana olevat kaksi puomia mukaan verryttelyyn ja ravailin niiden ylitse.
      Ravailtuani niiden ylitse, aloin ottamaan laukkaa. Laukkasin aika paljon uraa pitkin ja tehden vain muutaman suuren keskiympyrän esteidemme ympärille. Sitten vaihdoin suuntaa ja otin laukkaa toiseen suuntaan.
      Otimme ristikosta puomit edestä ja takaa pois jotta voisin käyttää sitä verryttely esteenä. Hyppäsin sen muutaman kerran. Sitten hyppäsin kerran toisenkin pystyn, varmistaakseni että pääsisimme molemmista yli ja ettei Melanie kyttäilisi niitä kamalasti.
     Sitten nostimme esteitä. Nostin kavalletti-pystyn kavalletin kokoiseksi ja toisen pystyn 50cm korkuiseksi. Tulimme ne muutaman kerran, jotka sujuivat todella hyvin. Tämä hevonen oli upea hypätessä!
Kuvan kaappaus videosta: Melanie Lähti hyppyyn vähän kaukaa, luuli varjoa varmaan ponnistuspuomiksi!

     Kun olimme niitä jo hypelleet, nostin esteitä 75cm asti antaen samalla Melanielle pienen kävely tauon. Tulimme 75cm pystyä muutaman kerran sujuen sekin aivan mahtavasti! Muutama kielto tuli, mutta ne olivat täysin omia syitä. Syitä olivat liian hidas laukka ja TODELLA huonot tiet. Noh, en kyllä ollut hypännytkään kolmeen viikkoon.

Sori, vähän huono laatu mutta n.75cm pystyltä kuva
     Sitten nostimme pystyn 80cm korkuiseksi. Ensin Melanie hiukan epäröi, mutta hyppäsi sitten valtavalla loikalla ylitse. En ihan päässyt mukaan, mutta sen verran kuitenkin, etten ollut kamalasti suussa kiinni. Horjahdin vain hiukan alas tulossa. Se oli kyllä upea loikka! Aivan uskomaton! Melaniekin on jo niin vanha, etten olisi ikinä uskonut että se hyppäisi noin hyvin.
Sori, tässäkin hiukan huono laatu sillä kuva on screenshot videosta, mutta Melanie siis tosiaan ottikin vähän reippaamman hypyn!

     Toiseen suuntaan tuli muutama kielto, sillä kenttä on niin huono, ettei siellä ole oikein tilaa joten en saanut kunnolla tietä pystylle joten en voinut hypätä sitä toisesta suunnasta. Hyppäsin toisesta suunnasta ainoastaan pientä kavallettia.
Laatuja hei! Mutta pienet epäonnistumiset kuuluvat aina asiaan, eikö?

      Tästä suuren moisesta hevosesta vielä: En olisi ikinä uskonut sen päivän koittavan, kun tällä ihanalla hevosella hyppään! Tänään se kuitenkin koitti, ja siitä olen ylpeä ja innoissani! Tällä hevosella on ponnua! Hyppäsi muutaman esteen 100cm loikilla, vaikka este oli vain 75cm tai 80cm. Uskomaton hevonen! Ja rehellinen!
Tässä vielä yksi kuva n.65-70cm pystystä! (laatuja)

Seuraava postaus tulee todennäköisesti vasta kahden viikon kuluttua, ellen saa innoitusta kirjoittaa Pienryhmäkoti arjestani tai tulevasta Kirin leiristä jolla toimin apu ohjaajana! Viimeistään kahden viikon päästä näkyillään! Se on morjens!
 -Rosa

Tässä vielä video! Pyydän anteeksi, että siinä on paljon samaa materiaalia, mutta materiaali loppui kesken joten tulos on mitä on, koittakaa kestää!

4 kommenttia: