perjantai 25. maaliskuuta 2016

Hömppäilyä Melaniella ja Jasper ratsastaa

Moikka! Tänään siis vielä yksi postaus! Elikkä siis kävin tänään ratsastamassa Melaniella veljenpoikani Jasperin kanssa. Jasper on siis 4-vuotias, mutta täyttää 5 huhtikuussa.
Veljenpoikani Jasper Melanien selässä.
Elikkä ensin juoksutin Melanieta ravissa molempiin suuntiin, jotta saisin tietää millainen päivä sillä tänään on. Hyvinkin rauhallinen! Sen jälkeen laitoin satulaan lastenjalustimet kiinni ja nostin Jasperin selkään. Ensin kävelytin Jasperia liinassa. Käskin hänen tehdä erilaisia tehtäviä selässä kuten käsi pään päälle, selän taakse, nenään, silmille, sivuille yms. Jasper suoriutui niistä mahtavasti sekä liikkeessä että pysähdyksissä!
    Sitten kävelin Jasperin vierellä uraa pitkin ja opetin hänelle kääntymistä. Juurikin yllä olevassa kuvassa olen opettamassa hänelle, miten ohjia pidetään.
Nyt on kaunis "muoto"

    Kun Jasper suoriutui siitäkin ja joten kuten jo ohjaamisesta, laitoin hänet menemään yksikseen uraa pitkin. Välillä tuppasi Melsku painamaan takaisin minun luokseni, mutta saatiin se sitten kuitenkin lopulta kävelemään pitkin uria.
Opetan Jasperia pysäyttämään ja istumaan oikein.

    Melanie alkoi vähän väliä vetämään päätä alas, joten oli pakko hypätä selkään välissä että saisi sen tavan pois alta. Sitten Melanie kulki taas hetken ihan kivasti pää ylhäällä eikä kiskonut protestiksi ohjia koko ajan Jasperin kädestä.
Melanie kiskoi taas Jasperilta ohjat.

    Jasperille yritin opettaa, että kun nojaa taaksepäin, sanoo pruut ja vetää hiljaa ohjista hevonen pysähtyy. Kun pamauttaa pohkeilla, hevonen liikkuu eteenpäin. Kun vetää jommasta kummasta ohjasta niin hevonen kulkee sinnepäin. Pohje apuja en kyennyt opettamaan nuoren iän ja jalkojen lyhyyden vuoksi. Melanie ei olisi edes tuntenut sitä puristusta!
Korjaillaan ohjasotetta taas.

    Kun Jasper kyllästyi, meni poika Melanien omistajan kanssa talliin lämmittelemään. Silloin otin satulan pois ja jolkottelin kentällä ilman satulaa. Sitten sain kuitenkin kuningas idean ottaa suitsetkin pois. Kuvasin selästä myös laukkaa suitsilla sekä ilman. Video pätkät löytyvät my storystani, seuratkaa siis minun snapchattiani: Rosmertta .
     Melaniehan toimi taas kuin unelma! Se on niin herkkä painoavuille! Mahtava hevonen! Alapuolella on nyt videopätkää. Seuraavaa postausta odoteltavissa viimesitään sunnuntaina!
- Rosa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti